تلفن تماس:   09131339512          42742150-031               ساعات کار: شنبه تا چهارشنبه 8 الی 21، پنجشنبه 8 الی 14

Open panel

موضوع ویدئو

تشریح کنتاکتور، اجزا و عملکرد آن

آنچه در این ویدئو مشاهده خواهید کردید

کنتاکتور چیست؟

کنتاکتور یکی از قسمت‌های اصلی مدار الکتریکی است. که می‌تواند به تنهایی به عنوان دستگاه کنترل قدرت نیرو یا به عنوان بخشی از استارتر باشد.

از کنتاکتورها برای قطع و وصل انشعاب‌های خطوط تغذیه به بار یا قطع و وصل مداوم مدار برق استفاده می‌شود، از کنتاکتورها در برای راه اندازی بارهای سبک تا پیچیده‌ترین دستگاه استفاده می‌شوند.

کنتاکتورها عمدتاً برای موتورها، ترانس‌ها، روشنایی، هیترها و  تابلوهای پست توزیع استفاده می‌شوند.

و می‌توان به عنوان محل تلاقی بین مدار فرمان و مدار قدرت در نظر گرفته شود، زیرا کنتاکتور توسط مدار فرمان کنترل می‌شود. و خودش ارتباط بین تغذیه و بار را کنترل می‌کند.  بنابراین شما می‌توانید شماتیک فنی کنتاکتور را هم در دیاگرام مدار قدرت و هم در دیاگرام مدار فرمان پیدا کنید. کنتاکتور در زمان stop/start  مکرر یا زمانی که نیاز به کنترل از راه دور باشد، استفاده می‌شود.

کنتاکتور از دو هسته آهنی تشکیل شده است یکی از آنها ثابت و دیگری متحرک است، سیم پیچ و عایق بندی سیم‌پپیچ مسی بر روی هسته ثابت آهنی پیچیده شده است. شش کنتاکت برای ارتباط قدرت(مدار قدرت) که سه عدد آن ثابت و سه عدد دیگر به همراه هسته آهنی متحرک قابلیت حرکت دارد.

این کنتاکت‌ها از مس خالص ساخته شده است و محل‌های تماس کنتاکتور از آلیاژ ویژه برای مقاومت در برابر جریان و دمای بالای راه‌اندازی ساخته شده است.

فنر بین سیم‌پیچ و هسته متحرک قرار گرفته است کنتاکت‌های کمکی، آنها می‌توانند در حالت عادی باز یا بسته باشند.

و آنها برای تحمل بار زیاد طراحی نشده‌اند و مشابه کنتاکت‌های اصلی این امکان را به ما می‌دهند.

تا بتوانیم بارهای سبک جریانی را مثل سیم‌پیچ کنتاکتور، رله‌ها، تایمر و سایر مدارات کنترلی یاد شده روشن و خاموش کنیم و به مکانیزم کنتاکتور مرتبط است.

بنابراین زمانیکه کنتاکتور تحریک شود حالت خودش را از حالت باز به بسته و برعکس تغییر خواهد داد.

چگونه یک کنتاکتور  کار میکند؟

هنگامی که استفاده از ولتاژ کنترل بر روی A1 وA2 سیم پیچ هدایت می‌شود. یک میدان مغناطیسی ایجاد خواهد شد که به جذب هسته آهنی متحرک به سمت هسته ثابت می‌پردازد.

بنابراین کنتاکت‌های متحرک که به سمت کنتاکت‌های ثابت برای برقراری تماس حرکت می‌کندند به خطوط قدرت اجازه می‌دهند تا به بار برسند. اگر ما تداخلی در تامین ولتاژ کنترل ایجاد کنیم میدان مغناطیسی از بین خواهد رفت و نیروی فنر بخش متحرک را به سمت عقب تا رسیدن به موقعیت اصلی‌اش می‌دهد که این کار منجر به قطع در رسیدن برق به بار خواهد شد.

انتخاب صحیح یک کنتاکتور چگونه است؟

ابتدا شما باید ولتاژ سیم‌پپیچ را بررسی کنید. این ولتاژ کنترلی است که برای تحریک کنتاکتور استفاده شده است و شما می‌توانید ولتاژ موردنظر درج شده روی کنتاکتور بین A1 وA2 پیدا کنید. این حتماً باید مشابه همان کنتاکتور استفاده شده باشد.

دوم: کنتاکت‌های کمکی را اگر در دسترس است، بررسی کنید، چه تعداد از کنتاکت‌های باز و بسته (NC/NO) در کنتاکتور قدیمی استفاده شده است.

سوم: رتبه‌بندی کنتاکتور را بررسی کنید این ظرفیت طراحی شده کنتاکتور است. که داخل جدول کنتاکتور درج می‌شود.            

اگر بخواهیم این کنتاکتور را چک کنیم از 8/5 تا 56 کیلووات نوشته شده است. که آن رتبه کنتاکتور است. این به بار شما بستگی دارد. اگر بار شما یک موتور باشد بنابراین باید جدول سه فاز AC را بررسی کنید. سپس اگر ولتاژ شبکه 400 در نظر بگیریم بدین معناست که رتبه کنتاکتور 30 کیلووات است

مشاهده محصولات مجموعه صنعتگران:

محصولات دلتا

محصولات شیوا امواج

محصولات هانیکس

 

محصولات

امتیاز